Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία
Αρχική / Μαθήματα / Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ορισμός συμβούλου και επιβλέποντα μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας

Για κάθε μεταπτυχιακό/-ή φοιτητή/-ρια ορίζεται από τη ΣΕ ένα μέλος ΔΕΠ ως σύμβουλος σπουδών για ακαδημαϊκά θέματα. Ο πρωταρχικός ρόλος του συμβούλου είναι να καθοδηγεί τον/τη μεταπτυχιακό/-ή φοιτητή/-ρια σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φοίτηση την επιλογή των μαθημάτων κατεύθυνσης, την επιλογή επιβλέποντα για τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία και τις δυνατότητες που προσφέρονται από το πρόγραμμα.

Εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας 

Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία είναι υποχρεωτικά πειραματική. Για την εκπόνησή της, ο/η μεταπτυχιακός/-ή φοιτητής/-ρια καταθέτει αίτηση στη Γραμματεία του ΠΜΣ, στην οποία αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, ο/η προτεινόμενος/-η επιβλέπων/-ουσα και η περίληψη της προτεινόμενης εργασίας. 

Επιβλέπων καθηγητής στην διπλωματική εργασία μπορεί να οριστεί μόνο μέλος ΔΕΠ του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Στην τριμελή επιτροπή μπορούν να συμμετέχουν και μέλη ΕΕΠ & ΕΔΙΠ.

Τα μέλη της επιτροπής πρέπει να έχουν την ίδια ή συναφή επιστημονική ειδικότητα με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ. Διδακτικό προσωπικό με διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο ή άλλα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα μπορούν να είναι μέλη της τριμελούς επιτροπής.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν υφίσταται αντικειμενική αδυναμία ή σπουδαίος λόγος, είναι δυνατή η αντικατάσταση του επιβλέποντα ή μέλους της τριμελούς επιτροπής μετά από απόφαση της ΣΕ.

Σε περίπτωση που μεταπτυχιακός/-ή φοιτητής/-ρια δεν βρει επιβλέποντα, υποβάλλει στη Γραμματεία του ΠΜΣ γραπτή αίτηση προς τη ΣΕ για ορισμό επιβλέποντα και τριμελούς εξεταστικής επιτροπής.

Μετά την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, ο/η μεταπτυχιακός/-ή φοιτητής/-ρια την υποστηρίζει ενώπιον της τριμελούς επιτροπής σε ημερομηνία και τόπο που ορίζεται από τη ΣΕ.

Η έκταση, η γλώσσα συγγραφής, η γραμματοσειρά, ο τρόπος συγγραφής, ο αριθμός αντιτύπων της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας που θα κατατεθούν και οτιδήποτε άλλο σχετικό με τη δομή της, καθώς και το χρονοδιάγραμμα διορθώσεών της, καθορίζονται στον οικείο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Συγκατάθεση της τριμελούς συμβουλευτικής-εξεταστικής επιτροπής 

Η τριμελής συμβουλευτική-εξεταστική επιτροπή δίνει τη συγκατάθεσή της για την υπεράσπιση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, μέσω εντύπου (χορηγείται από τη γραμματεία του ΠΜΣ), το οποίο, αφού συμπληρωθεί, κατατίθεται στη γραμματεία του ΠΜΣ. Το έντυπο πρέπει να φέρει την υπογραφή όλων των μελών της επιτροπής. Σε περίπτωση διαφωνίας ενός μέλους, αυτό θα πρέπει, σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών να υποβάλει εγγράφως τις ενστάσεις του, η τελική δε απόφαση λαμβάνεται από τη ΣΕ.

Υπεράσπιση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας 

Για να έχει ο/η φοιτητής/τρια το δικαίωμα υποστήριξης πρέπει να είναι περασμένα όλα τα μαθήματα.

Η υπεράσπιση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας γίνεται παρουσία και των τριών μελών της συμβουλευτικής-εξεταστικής. Ο/Η υποψήφιος/-α αναπτύσσει, επί 20 λεπτά περίπου, τη μεταπτυχιακή του/της διπλωματική εργασία και στη συνέχεια απαντά στις ερωτήσεις και παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής. Η όλη διαδικασία πρέπει να περατωθεί μέσα σε 45 λεπτά. Στη συνέχεια, η επιτροπή αποχωρεί, συσκέπτεται και διατυπώνει την τελική της κρίση, που συνεκτιμά το πρωτότυπο του περιεχομένου της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, την ουσιαστική συμβολή της στην πρόοδο της επιστήμης και την ποιότητα της υποστήριξής της. Η κρίση της επιτροπής ανακοινώνεται δημόσια στον/στην υποψήφιο/-α. Για την έγκριση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των τριών μελών της επιτροπής. Σε περίπτωση διαφωνίας ενός μέλους, πρέπει να υποβάλει εγγράφως τις ενστάσεις του μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών. Σε περίπτωση διαφωνίας δύο μελών ο/η υποψήφιος/-α υποχρεούται να επαναλάβει τη διαδικασία στο τέλος του επόμενου εξαμήνου σπουδών, εφόσον δεν έχει υπερβεί το ανώτατο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα φοίτησης.

Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, εφόσον εγκριθεί από την εξεταστική επιτροπή, αναρτάται υποχρεωτικά στον διαδικτυακό τόπο του ΠΜΣ και στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Ανθρώπινη Απόδοση ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών (ΠΜΣ) «Ανθρώπινη Απόδοση» αποσκοπεί στην προαγωγή της γνώσης, στην ανάπτυξη της έρευνας και στην κατάρτιση επιστημόνων υψηλού επιπέδου, ικανών να συμβάλουν σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές στα γνωστικά πεδία της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης και της άσκησης για πρόληψη και αποκατάσταση.

NEWSLETTER

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails που αφορούν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρώπινη Απόδοση | Μεταπτυχιακό ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών
ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, 1ος όροφος (γυάλινο κτήριο), Θέρμη, 54124, Θεσσαλονίκη

+30 2310-992242

msc-hp@phed.auth.gr