Διάρκεια σπουδών & χρονοδιάγραμμα φοίτησης
Αρχική / Πληροφορίες / Διάρκεια σπουδών & χρονοδιάγραμμα φοίτησης

Διάρκεια σπουδών & χρονοδιάγραμμα φοίτησης

Διάρκεια σπουδών & χρονοδιάγραμμα φοίτησης

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ ορίζεται στα τρία εξάμηνα πλήρους φοίτησης, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης και κρίσης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών καθορίζεται στα έξι εξάμηνα.

Για εργαζόμενους/-ες μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-ριες προβλέπεται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 33 του Ν. 4485/2017 (114 Α΄), η δυνατότητα μερικής φοίτησης, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο της κανονικής φοίτησης. Η μερική φοίτηση προβλέπεται και για μη εργαζόμενους/-ες μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-ριες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος πλήρους φοίτησης και για λόγους ανωτέρας βίας, για τους οποίους αποφασίζει η ΣΕ.

Επίσης στους/στις μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-ριες μπορεί να χορηγηθεί, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης, αναστολή φοίτησης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια της αναστολής, ο/η μεταπτυχιακός/-ή φοιτητής/-ρια χάνει την ιδιότητα του/της φοιτητή/-ριας. Ο χρόνος της αναστολής δεν προσμετράται στην ανώτατη διάρκεια κανονικής φοίτησης.

Δύναται, και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να χορηγείται παράταση σπουδών μέχρι ένα έτος, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης της ΣΕ.

Για θέματα επανεξέτασης μαθημάτων σε οφειλόμενα μαθήματα ή διαγραφής αποφαίνεται η ΣΕ και αποφασίζει για τους όρους της επανεξέτασης και τους λόγους διαγραφής, τους οποίους και περιλαμβάνει στον οικείο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών. Αν ο/η μεταπτυχιακός/-ή φοιτητής/-ήτρια αποτύχει στην εξέταση μαθήματος ή μαθημάτων, εξετάζεται ύστερα από αίτησή του/της από τριμελή επιτροπή μελών ΔΕΠ του Τμήματος, οι οποίοι έχουν το ίδιο ή συναφές γνωστικό αντικείμενο με το εξεταζόμενο μάθημα και ορίζονται από την ΣΕ. Από την επιτροπή εξαιρείται ο υπεύθυνος της εξέτασης διδάσκων.

Οι μεταπτυχιακοί/-ές φοιτητές/-ριες έχουν όλα τα δικαιώματα, τις παροχές και τις διευκολύνσεις που προβλέπονται και για τους/τις φοιτητές/-ριες του πρώτου κύκλου σπουδών, πλην του δικαιώματος παροχής δωρεάν διδακτικών συγγραμμάτων. Το Τμήμα οφείλει να εξασφαλίζει διευκολύνσεις σε μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-ριες με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα οριστούν στον οικείο Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Ανθρώπινη Απόδοση ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών (ΠΜΣ) «Ανθρώπινη Απόδοση» αποσκοπεί στην προαγωγή της γνώσης, στην ανάπτυξη της έρευνας και στην κατάρτιση επιστημόνων υψηλού επιπέδου, ικανών να συμβάλουν σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές στα γνωστικά πεδία της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης και της άσκησης για πρόληψη και αποκατάσταση.

NEWSLETTER

Newsletters

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails που αφορούν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρώπινη Απόδοση | Μεταπτυχιακό ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών
ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, 1ος όροφος (γυάλινο κτήριο), Θέρμη, 54124, Θεσσαλονίκη

+30 2310-992242

msc-hp@phed.auth.gr